Hírek

Pécsi Kardiológiai Kongresszus Pécs, 2024. 09. 27-29.
2024.04.18



Tisztelt Kollégák, kedves Barátaink!

A IX. Pécsi Kardiológiai Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszusra invitáljuk Önöket, mely az MKT Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoport, a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság, és a PTE KK I.sz. Belgyógyászati Klinika Kardiológiai Prevenciós és Rehabilitációs Tanszék közös szervezésében kerül megrendezésre. 

Fontos célunk kongresszusunkon, hogy a legújabb információkat, útmutatókat bemutassuk, így idén a 2023-ban megjelent ESC ajánlások közül ismertetésre kerül az ACS, a Cardiomyopathia, a CV betegségek diabetes mellitus esetén.
Ismertetjük az új trendeket a CV prevencióban, beszélünk a modernkor emberét érő ártalmakról, táplálkozási kérdésekről, obezitásról, dyslipidaemiáról, pszichés faktorokról, sportkardiológiáról, valamint a szívinfarktust és szívműtétet követő kardiológiai rehabilitáció aktualitásairól.

Várjuk az orvoskollégák és a szakdolgozók jelentkezését is előadás tartására, bármely kardiovaszkuláris témában lehetőség van absztrakt beadásra.
Idén új helyszínen tartjuk meg kongresszusunkat, a PTE ÁOK új és modern elméleti tömbjében, mely reméljük elnyeri tetszésüket!

Kívánjuk, hogy a szakmai ismeretek elmélyítése mellett találjanak lehetőséget baráti beszélgetésekre és kellemes kikapcsolódásra is, melyhez a Bankettvacsorán kiváló lehetőséget biztosítunk.

Várunk mindenkit szeretettel 2024. szeptember 27-29 között Pécsett.
A rendezvény helyszíne: Pécs, Szigeti út 12, PTE ÁOK új elméleti tömb.

Dr. med.habil Szabados Eszter PhD
tanszékvezető egyetemi docens,
a Szervező Bizottság elnöke

Dr. Vértes András
az MKT Kardiovaszkuláris
Prevenciós és Rehabilitációs
Munkacsoport vezetője

Dr. Kohut László PhD
c. egyetemi docens,
a Magyar Kardiovaszkuláris
Rehabilitációs Társaság elnöke